Wederom streep door het Plieger NK Veldrijden

Wederom streep door het Plieger NK Veldrijden 1241 1754 admin

KNWU en organisatie bekijken mogelijkheden andere locatie zonder publiek

 

PAPENDAL/ZALTBOMMEL – Het Plieger Nederlands Kampioenschap Veldrijden 2022 kan, in verband met de huidige coronamaatregelen en het verlengen van de huidige lock down, zoals bekend is gemaakt in de persconferentie van jl. dinsdag, wederom – net als in 2021 – helaas niet plaatsvinden op de hiervoor geplande data van 8 en 9 januari a.s. 

‘We kunnen én mogen onze ogen niet sluiten voor de actuele situatie rondom het coronavirus en de huidig geldende maatregelen. Want binnen deze restricties is een NK – wat voor wij voor ogen hebben, namelijk mét publiek en sponsoren – helaas niet toegestaan en mogelijk. Wij willen bewust een volwaardig Nederlands kampioenschap organiseren. En dat kan in onze ogen niet zonder een grote aanwezigheid van wielerfans en sponsoren én van de sfeer en de ambiance die daarbij horen. Dat is veldrijden zoals het zou moeten! We waren er na maanden van voorbereiden – net als bij de 2021-editie – weer helemaal klaar voor. Maar door de zeer onzekere situatie, waarbij de gezondheid van een ieder voorop staat, in combinatie met het definitief aan moeten gaan van financiële verplichtingen met diverse toeleveranciers, hebben wij helaas de knoop samen met de KNWU en de Gemeente Zalbommel door moeten hakken’, licht voorzitter Robert Schimmer van de Stichting Cyclocross Zaltbommel nader toe. ‘Het is héél zuur, want na 2021 is het nu ook de 2022-editie waar door corona een streep doorheen gaat’, vervolgt Schimmer. 

De KNWU heeft alle begrip voor de beslissing die helaas genomen moest worden. ‘Echter al het harde werk is voor de organisatie niet voor niets geweest, want de plannen kunnen voor Zalbommel weer uit de kast, daar de organisatie in 2023 op herhaling mag, want dan zal het Nederlands Kampioenschap wederom in Zaltbommel plaatsvinden. 3x is scheepsrecht dus. Hierdoor schuift de eerdere toewijzing aan Nijstad/Hoogeveen automatisch door naar 2024. 

De KNWU bekijkt nu de mogelijkheden om het Nederlands Kampioenschap 2022 alsnog plaats te laten vinden in samenwerking met een andere organisatie en dus op een alternatieve locatie. Meer informatie hierover volgt op zeer korte termijn.